Vse o Računalništvu 1 (2021/22)

Ocena z vaj

Ocena z vaj

od Ajda Lampe -
Število odgovorov: 0

Po mailu sem prejela vprašanje glede ocenjavanja sodelovanja na vajah:

Zanima me tudi glede ocenjevanja sodelovanja na vajah. Na spletni učilnici piše, da je ustna ocena sestavljena tudi iz tega, ali se s tem šteje prisotnost na vajah ali le opravljanje domačih nalog.

Glede na trenutno situacijo (in naravo vaj) se mi zdi nesmiselno od vas zahtevati prisotnost na vajah, posebej če bodo te od naslednjega tedna naprej spet potekale v živo (in srčno upam, da bodo). Kljub temu udeležbo na vajah še vedno priporočam, posebej, če se vam kje pojavijo težave - to velja tudi za vprašanja glede nalog, ki ste jih že morali oddati.

Kljub temu se bo pri oceni iz vaj upoštevalo tudi sodelovanje na vajah. Bom pa sem poleg sodelovanja v času vaj štela tudi ostale oblike aktivnega vključevanja v delo pri predmetu. Nekaj primerov:

• poročanje o napakah pri nalogah na Tomu in predlogi za izboljšanje navodil, namigov, testov (če, na primer, neka koda prestane teste, čeprav jih ne bi smela)
  • deljenje zanimivih ugotovitev s sošolci. Ste našli kak zanimiv algoritem ali podatkovno strukturo, povezano s predmetom?
  • razlaga kakšnih težjih nalog sošolcem
  • predlogi za izboljšanje vaj - Kako bi od vaj odnesli več? Kakšne vaje bi bile za vas bolj zanimive? Kaj vas moti? Kaj bi morali izboljšati, da bi se raje udeleževali vaj?
  • priprava kazal za videoposnetke s predavanj
  • če imate še kakšno lastno idejo za aktivno vključevanje pri predmetu

Vprašanje glede poročil - ali jih bo možnost popraviti, ko bodo enkrat ocenjena.

V planu je, da poročila pregledam čimbolj "sproti" (z manjšim časovnim zamikom) in vam podam nasvete za izboljšanje. Poročilo lahko nato v skladu s komentarji popravite in ponovno oddate. Pri ponovni oddaji v komentarju napišite, da ste nalogo ponovno naložili. Pri končnem ocenjevanju se bodo tako upoštevala popravljana poročila.

Če imate kakšna vprašanja ali pripombe, jih prosim zapišite v komentarju na to objavo.