Po mailu sem prejela vprašanje glede ocenjavanja sodelovanja na vajah:
Glede na trenutno situacijo (in naravo vaj) se mi zdi nesmiselno od vas zahtevati prisotnost na vajah, posebej če bodo te od naslednjega tedna naprej spet potekale v živo (in srčno upam, da bodo). Kljub temu udeležbo na vajah še vedno priporočam, posebej, če se vam kje pojavijo težave - to velja tudi za vprašanja glede nalog, ki ste jih že morali oddati.
Kljub temu se bo pri oceni iz vaj upoštevalo tudi sodelovanje na vajah. Bom pa sem poleg sodelovanja v času vaj štela tudi ostale oblike aktivnega vključevanja v delo pri predmetu. Nekaj primerov:
- poročanje o napakah pri nalogah na Tomu in predlogi za izboljšanje navodil, namigov, testov (če, na primer, neka koda prestane teste, čeprav jih ne bi smela)
- deljenje zanimivih ugotovitev s sošolci. Ste našli kak zanimiv algoritem ali podatkovno strukturo, povezano s predmetom?
- razlaga kakšnih težjih nalog sošolcem
- predlogi za izboljšanje vaj - Kako bi od vaj odnesli več? Kakšne vaje bi bile za vas bolj zanimive? Kaj vas moti? Kaj bi morali izboljšati, da bi se raje udeleževali vaj?
- priprava kazal za videoposnetke s predavanj
- če imate še kakšno lastno idejo za aktivno vključevanje pri predmetu
V planu je, da poročila pregledam čimbolj "sproti" (z manjšim časovnim zamikom) in vam podam nasvete za izboljšanje. Poročilo lahko nato v skladu s komentarji popravite in ponovno oddate. Pri ponovni oddaji v komentarju napišite, da ste nalogo ponovno naložili. Pri končnem ocenjevanju se bodo tako upoštevala popravljana poročila.
Če imate kakšna vprašanja ali pripombe, jih prosim zapišite v komentarju na to objavo.