Obvestila, vprašanja

Obisk astronomskega observatorija na Golovcu

Obisk astronomskega observatorija na Golovcu

by Gregor Traven -
Number of replies: 10

Živjo!

Pošiljam doodle da se uskladimo kdaj bi šli lahko na Golovec in si ogledali astronomsko opremo ter skozi teleskop tudi opazovali zanimive nebesne objekte. Načrtujem da gremo v dveh skupinah saj bo tako nekatere stvari lažje poskusiti in tudi razložiti, ti dve skupini bom pa oblikoval ko vidim rezultate ankete: https://doodle.com/meeting/participate/id/negMkDGb

Lep pozdrav,

Gregor

In reply to Gregor Traven

Re: Obisk astronomskega observatorija na Golovcu

by Gregor Traven -
Živjo,

Vreme za ponedeljek in torek zgleda kar v redu, tako da se v ponedeljek slišimo če slučajno kaj ne bi bilo. Še en napotek glede opreme, če imate naglavne svetilke jih prinesite s sabo, če imajo rdečo lučko še boljše...

Gregor

by Gregor Traven -
Živjo,

Na žalost vas moram obvestiti da bomo obisk Golovca prestavili na prihodnje tedne. Upal sem da bom danes že dovolj zdrav vendar se mi še vedno vleče neka čudna viroza ali prehlad (po testih sodeč sicer ni koronavirus) in se moram tudi zaradi drugih obveznosti čimprej do konca pozdraviti. Svetla stran tega je da bodo morda prihodnji tedni že toplejši in torej obisk Golovca morda bolj prijeten:)

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Gregor

by Gregor Traven -
Živjo,

Ker morda ni bilo čisto jasno napisano včeraj, za danes velja isto, obisk prestavljamo na prihodnje tedne. Ko zdaj gledam moj in Bojanov urnik pa lahko že rečem da naslednji pon in tor tudi še ne, potem z 28. marcom pa bi že lahko začeli in bom vse sporočil dovolj kmalu.

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo!

Za naslednji teden se nam obeta priložnost obiska AGO v ponedeljek in tudi torek če bo vreme zdržalo. Kot razumem boste imeli morda v ponedeljek dodatno uro, ampak glede na premik ure ta vikend se stvari tudi v tem primeru poklopijo. Se pravi dobili bi se na Golovcu ob 18:30. Zabeleženo imam da ste ponedeljkova skupina:

Samo
Terezija
Špela
Martin
Ana

Ostali pa ste torej torkova skupina. Če v ponedeljek zaradi kakšnega razloga ne bi šlo mi prosim sporočite, sicer pa bom računal da to izvedemo in potrdim še v ponedeljek čez dan glede vremena. Če ne boste imeli dodatne ure se lahko tudi dobimo že eno uro prej.

Gregor

by Gregor Traven -
Živjo,

Danes izgleda vse v redu, tako da vas pričakam na Golovcu po vaših vajah se pravi okoli 18:30. Manjši zaplet imamo z dostopom, smo ravno izvedeli:

"zaradi sečnje drevja zaprt makadamski del ceste na AO. Dostop možen peš, oziroma z vozilom, če ga pustimo na koncu asfalta."

Se pravi prosim da parkirate po prvem vzponu ko se konča asfalt in potem je še nekaj sto metrov do vrha po makadamu. Če se pri observatoriju takoj na najdemo je moj mobi 041 877 901. Če imate slučajno težavo s prevozom mi pa sporočite in lahko tudi jaz naložim koga v avto... Se vidimo!

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo,

Kot sem sumil nam jo je danes malo zagodla oblačnost kot izgleda pa tudi vsi ne bi mogli priti tako da se dajte za torkovo (drugo) skupino za obisk Golovca še enkrat pofočkat tukaj:
https://doodle.com/meeting/participate/id/DdwQElMa

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo,

Izgleda da je edini dober datum za drugo skupino torek 19. aprila, tako da ciljamo na tega in upamo na vreme.

Verjetno pa se bom že kakšen ponedeljek prej oglasil in bomo malo pogledali obdelavo in analizo astronomskih podatkov.

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo,

Danes obiska Golovca na žalost ne bomo imeli saj je vremenska napoved kar slaba... izgleda da bomo potrebovali še en doodle:)

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo,

Pripenjam novid doodle: https://doodle.com/meeting/participate/id/bW6oJE4a

Poskusite označiti čimveč le lahko, tudi bodite pozorni na uro začetka ki je zdaj malo kasneje. Če imate kakšne opravke tik pred tem se seveda lahko tudi zmenimo da začnemo malo kasneje ali pa kdo pač malo zamudi... Važno je da nam uspe!

Gregor

by Gregor Traven -
Zdravo,

Danes gremo 2. skupina na observatorij, dobimo se tam ob 19:30. Bodite dobro oblečeni in imejte s seboj še kakšno rezervo, in če imate rdečo lučko za na glavo sploh idealno.

Gregor